Eşti bine venit, drag vizitator! Numele meu este dr. Magyari Szabolcs, sunt medic veterinar. Am început să mă ocup cu creşterea rasei de oaie Suffolk în anul 2010.

La început am cumpărat/ crescut oi din Ungaria, numiţi Suffolk american, care erau de fapt reproduşi de berbeci din import nemţesc.

Aceste animale au fost frumoşi, mari, nu rareori au avut şi fătări gemelare, însă abia au atins randamentul aşteptat de rasa de oaie Suffolk, chiar şi cu o nutriţie făcută cu mare atenţie.

Nu am fost mulţumit cu randamentul atins.

Astăzi deja procur animalele de rasă direct din Scoţia, de la crescători  cu reputaţii bune.

Şi de ce chiar Suffolk englezesc?
Răspunsul este simplu: pentru că dă randament mare cu cheltuială modestă!

Sunt şi alte rase de oi de carne, care rezistă bine la o nutriţie intensivă. Faza de creştere intensivă a mieilor dă într-un timp foarte optim  cu un randament frumos. Dar întrebarea mea este, ca oare ai făcut vreodată socoteală, cât te costă aceasta?

Aici apare avantajul rasei Suffolk…
Doar cu păşunatul lor ajung să dea un randament aşa de mare, cât alte rase de carne cu o nutriţie intensivă.

Greutatea crescută a carcaselor la tăiere, cantitatea mare de carne fără grăsime, grăsime scăzută, şi o cheltuială şi mai puţină pentru producerea acestora. Pe deasupra de toate acestea, rasa are un foarte bun instinct matern, rezistent la paraziţi, ameliorează problemele de uger, ameliorează problemele podale, şi este rezistent la scrapie.

Astfel, sper că ai înţeles esenţa rasei Suffolk englezesc.

Nu degeaba le cresc englezii mai mult de peste 300 de ani…