Conform paginii web al Asociaţei de Crescători de Oi – Rasa Suffolk  acestea sunt caracteristicile generale ale rasei Suffolk.

Şi tabelul de mai jos am copiat tot de pe această pagină. Mai adaug şi faptul că evaluarea randamentului dat de rasa de oaie (miei) de carne se execută cu metode foarte moderne şi clasificarea este menţionată prin puncte de index.

Astfel de metode de analize sunt de exemplu creşterea greutăţii corporale a mieilor la 8 săptămâni, scanare CT la săptămâna a 20-a, când se măsoară adâncimea musculaturii,  grosimea de grăsime, etc. Pe baza unui şir de 11 parametri le clasifică cu două tipuri de puncte index, conform cărora se poate estima valoarea reproductivă a ovinei sau a berbecului.

Randament

Numărul mieilor născuţi
 Vârsta
 Numărul mieilor
 Media
 Ovine la prima fătare
1.58
1.3 – 1.8
 Ovine mature
1.71
1.5 – 1.9
Greutate la naştere
 Numărul mieilor
 Ovine la prima fătare
 Ovine mature
 Un făt
5.2 kg
5.6 kg
 Gemeni
4.2 kg
4.7 kg
 Tripleţi
3.7 kg
4.0 kg
Creştere la greutate la miei
 Ziua
  Greutatea
Media
 56 (8 săptămâni)
32.6 kg
de la 25 kg până la 41,3 kg
 147 (21 săptămâni)
70.5 kg
de la 47 kg până la 88,1 kg